Project omschrijving

Advies van Helga van Leur

Natura Daken

Natura Daken

Diverse type daken mogelijk van 50m2

Uw dak?

Diverse daken mogelijk zowel plat als hellend.

Eind 2019 was Meteorologe Helga van Leur op bezoek bij Weverling Groenproviders. Voor het 80-jarig jubileumfeest van Weverling gaf Helga namelijk een lezing over klimaatverandering. De lezing ging onder andere over de positieve en negatieve invloed die wij als mens hebben of kunnen hebben op klimaatverandering.

Welke duurzame oplossingen zijn er voor ons energieverbruik en hoe zorgen we voor een herstelde biodiversiteit? Dat de tijd dringt was helder en duurzame oplossingen zijn hard nodig! Een inspirerende lezing van een expert op het gebied van ons klimaat. Bekijk hier de videoregistratie van deze dag en de diverse lezingen.

Een groendak optimaliseert de werking van zonnepanelen echt!

Helga werd enthousiast van ons concept, het duurzame dak, en bevestigde ons dat een groendak in combinatie met zonnepanelen nóg beter is voor de opbrengst van zonne-energie. Het sedum zorgt namelijk voor het reguleren van de temperatuur, door minder schommelingen zorgen de panelen voor hogere opbrengst. Daarnaast zijn de voordelen van sedumdaken en van zonnepanelen bekend, dus in dit geval is 1 + 1 = 3.

Benieuwd of een groendak met zonnepanelen interessant is voor u?

Heeft u een dak of meerdere daken (van minimaal 50m2) en overweegt u zonnepanelen in combinatie met een groendak? Onze specialisten denken graag mee en maken vrijblijvend een offerte dus neem snel contact met ons op.